Prima Pagina Sanatatea Copilului Sanatatea Adultului Sanatatea Varstnicului Lifestyle Dosar

Un nou Centru de Nefrologie şi Dializă la Constanţa

top-articol
20 Noiembrie 2012


 

 

Centrul de Nefrologie şi Dializă IHS Constanţa reprezintă cel de-al treisprezecelea centru din reţeaua International Healthcare Systems şi oferă oportunitatea unui număr din ce în ce mai mare de pacienţi cu boli renale cronice să acceseze servicii medicale de excelenţă, în regim privat. Tratamentul oferit pacienţilor este gratuit, centrul IHS Constanţa fiind în relaţie contractuală cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

 

 

 

Înfiinţată în anul 2004, IHS este membră a unui grup de companii din domeniul medical care activează în patru ţări din sud-estul Europei şi este lider în calitatea serviciilor medicale de nefrologie şi dializă. Compania tratează în prezent, prin profesionalismul celor 500 de specialişti dedicaţi, un număr de peste 1500 de pacienţi.

 

„În România se estimează un număr de 2.000.000 de oameni care suferă de boli renale, dintre care doar 20% sunt diagnosticaţi şi trataţi, iar majoritatea, două treimi, ajung la dializă de urgenţă. Dacă în 1990 România avea 7 centre de dializă, astăzi, datorită privatizării, am ajuns la 145 de centre în ţară. În acest context felicităm iniţiativa companiei IHS de a deschide încă un Centru de Nefrologie şi Dializă care să ofere tratament la cele mai înalte standarde şi, mai mult, pregătire psihologică şi educarea pacientului.”, spune Prof. Dr. Eugen Moţa, Preşedintele Societăţii Române de Nefrologie.

 

„Investim în oameni! Priorităţile noastre sunt educarea şi instruirea continuă a pacienţilor şi personalului cu scopul de asigura o permanentă creştere a calităţii vieţii. Odată cu dobândirea cunoştinţelor necesare, cu respectarea unui program de viaţă sănătos, cu o atitudine pozitivă şi prin conştientizarea tuturor simptomelor bolii şi a tuturor posibilelor soluţii de tratament, pacienţii trataţi în centrele noastre pot aborda un stil de viaţă considerabil îmbunătăţit, cât mai aproape de normalitate.”, a declarat  Dr. Dimitrie Capşa, Director Medical IHS.

 

Centrul IHS Constanţa are capacitatea de a trata peste 80 de pacienţi prin hemodializă şi hemodiafiltrare online şi un număr nelimitat de pacienţi prin dializă peritoneală manuală şi automată HomeChoice la domiciliu. Tratamentele sunt personalizate, adaptate nevoilor fiecărui pacient. Echipa IHS Constanţa formată din 16 profesionişti (medici, asistente, nutriţionişti, psihologi), având acces la aparatură medicală de ultimă generaţie, asigură pacienţilor tratamente complexe, de cea mai înaltă calitate. Centrul de Nefrologie şi Dializă IHS Constanţa asigură gama completă de servicii medicale: Hemodializă, Hemodiafiltrare online, Dializă peritoneală automată Homechoice, Dializă peritoneală continuă ambulatorie, Program de vizită la domiciliu, Autopuncţionare, Dializă de vacanţă în ţară şi străinătate, Consultaţii de nefrologie şi ecografie, Consilere nutriţională şi psihologică. Pacienţii beneficiază de programe de educaţie medicală continuă (ghiduri proprii de dietă, publicaţia “Încă o Viaţă“). Echipa IHS este instruită permanent, un rol important jucându-l cursurile IHS Medical School la care aceasta a participat ” a declarat Dr. Andreea Costea, Medic şef Centrul IHS Constanţa.

 

Centrele de Nefrologie şi Dializă IHS Constanţa şi IHS Buşteni promovează pentru pacienţii din ţară şi străinătate Programul „Dializa de Vacanţă” care înseamnă libertatea de a călători.

bottom-articol
Ziua Mondială a Lupusului 2012: află cum poți lupta împotriva bolii care afectează femeile
 De Ziua Mondială a Lupusului, marcată pe 10 mai în întreaga
Trusted Brands: românii au cea mai mare încredere în Algocalmin
 
Ziua Mondiala a Diabetului Sfaturi utile pentru prevenirea simptomelor de greață din timpul chimioterapiei

Ce trebuie să știți despre alimente și despre obiceiurile alimentare pe care trebuie să le aveți în timpul administrării chimioterapiei pentru tratamentul unor forme de cancer
Academia de Hemofilie 2015 - Declarația de independență a copiilor cu hemofilie din Romania
Copiii cu hemofilie au învățat cum să-și auto-administreze intravenos factorul anti-hemofilic
Asociația Națională a Hemofilicilor din România lansează “Academia de Hemofilie”
“Academia de Hemofilie” reprezintă primul program comprehensiv de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a copiilor cu hemofilie din România și a părinților lor.
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
Cum te protejezi de infecția cu HIV?
Cum te protejezi de infecția cu HIV?

Criza de sufocare și astmul
Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile.
Comunicând despre astm
Nu este o rușine să ai astm și nici să folosești inhalatorul într-un loc public atunci când simți că nu poți să respiri.
Cu astmul în sarcină
Îți dorești un copil, dar te temi că sarcina ar putea să agraveze boala de care suferi?
Copilul cu astm
Nicio vârstă nu e scutită de astm. Există tineri afectați, vârstnici afectați și, din păcate, chiar mai mulți copiii afectați.
Ghidul pacientului cu cancer de prostata