Prima Pagina Sanatatea Copilului Sanatatea Adultului Sanatatea Varstnicului Lifestyle Dosar

„Cutia Bucuriei”

top-articol
24 Noiembrie 2014


 

AREPMF acorda prijin și ajutor copiilor și familiilor aflate în situații grele


 

      Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie – AREPMF va demara din 20 noiembrie acțiunea umanitară "Cutia Bucuriei", prin care oferă sprijin și ajutor copiilor și familiilor aflate în situații grele.

 

     „Cutia Bucuriei” este cutia prin care oamenii dăruiesc cu bucurie și generozitate altor semeni nevoiași. Este bucuria de a dărui și de a primi, este o inițiativă care ne vorbește despre gesturi aparent mici, care însă, aduc speranța și un strop de bucurie celor mai puțin norocoși.

 

  Acţiunea umanitară va implica toţi medicii de familie ai asociaţiei, care la randul lor vor implica pacienţii pentru a strânge alimente, hăinuţe, incălţăminte, jucării, cărţi sau rechizite şcolare. Înainte de Crăciun, în săptămâna 15-21 decembrie, pachetele vor fi dăruite copiilor din mediul rural, din sate îndepărtate și uitate de lume. Medicii de familie din satele defavorizate vor identifica familiile care au cu adevarat nevoie de ajutor. AREPMF își propune să ajungă la 3000 de familii din toate colțurile țării. 

 

Mecanismul campaniei este simplu și implică comunicarea cu medicul de familie de la care puteți primi o cutie pe care, împreună cu copiii dumneavoastră, să o pregătiți pentru cei nevoiași. Scrieți pe cutie vârsta copiilor cărora le poate fi destinată și noi o vom colecta de la medicul dumneavostră.

 

Medicii de familie care nu sunt înscriși în asociație pot primi „Cutia Bucuriei” și se pot înscrie în program împreună cu pacienții lor. Pacienții pot, la rândul lor, să propună medicilor implicarea sau pot ajuta oricum, prin Asociație.

 

Generozitatea este puterea și dorința oamenilor de a dărui necondiționat, este spiritul oamenilor buni și frumoși care își trăiesc viața oferind bucurie. A fi generos și a dărui sunt virtuțile și calitățile care ne definesc ca oameni și care ne fac să ne reîntoarcem mereu spre viață.

 

Haideți să fim generoși împreună, să ne învățăm și copiii să fie și să strângem cât mai multe daruri în Cutia Bucuriei!    

bottom-articol
Ziua Mondială a Lupusului 2012: află cum poți lupta împotriva bolii care afectează femeile
 De Ziua Mondială a Lupusului, marcată pe 10 mai în întreaga
Trusted Brands: românii au cea mai mare încredere în Algocalmin
 
Ziua Mondiala a Diabetului Sfaturi utile pentru prevenirea simptomelor de greață din timpul chimioterapiei

Ce trebuie să știți despre alimente și despre obiceiurile alimentare pe care trebuie să le aveți în timpul administrării chimioterapiei pentru tratamentul unor forme de cancer
Academia de Hemofilie 2015 - Declarația de independență a copiilor cu hemofilie din Romania
Copiii cu hemofilie au învățat cum să-și auto-administreze intravenos factorul anti-hemofilic
Asociația Națională a Hemofilicilor din România lansează “Academia de Hemofilie”
“Academia de Hemofilie” reprezintă primul program comprehensiv de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a copiilor cu hemofilie din România și a părinților lor.
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
Cum te protejezi de infecția cu HIV?
Cum te protejezi de infecția cu HIV?

Criza de sufocare și astmul
Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile.
Comunicând despre astm
Nu este o rușine să ai astm și nici să folosești inhalatorul într-un loc public atunci când simți că nu poți să respiri.
Cu astmul în sarcină
Îți dorești un copil, dar te temi că sarcina ar putea să agraveze boala de care suferi?
Copilul cu astm
Nicio vârstă nu e scutită de astm. Există tineri afectați, vârstnici afectați și, din păcate, chiar mai mulți copiii afectați.
Ghidul pacientului cu cancer de prostata