Prima Pagina Sanatatea Copilului Sanatatea Adultului Sanatatea Varstnicului Lifestyle Dosar

A XII-a conferinţă anuala a Academiei Mondiale Multidisciplinare de Neurotraumatologie (ANM)

top-articol
17 Noiembrie 2014


 

Traumatismele cranio-cerebrale (TCC) reprezinta principala cauza de deces la populatia tanara, cu varste de sub 40 de ani. Totodata, TCC constituie cauza a aproximativ doua treimi din decesele post-traumatice fiind si cel cel mai frecvent generator de handicap permanent post-traumatic.

Cand vine vorba de recuperare, Romania se confrunta cu unele probleme, in primul rand din cauza unui deficit mare de neuropsihologi.

 

Despre noile descoperiri în domeniu TCC, dar şi despre recuperarea cognitivă şi multe alte teme de larg interes se va discuta în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente medicale ale anului. Este vorba despre a XII-a conferinţă anuala a Academiei Mondiale Multidisciplinare de Neurotraumatologie (ANM), care va avea loc în perioada 14-17 noiembrie, in Dubai. Evenimentul este organizat de către Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii .

 

      “Evenimentul se va bucura de participarea unui număr mare de personalităţi medicale din Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii. Programul ştiinţific este vast, la fiecare întâlnire anuală temele fiind de mare actualitate. În acest an, temele centrale abordează subiecte legate de evaluarea progreselor înregistrate în tratamentul traumatismelor cranio cerebrale. Importanţa Congresului este remarcabilă, deoarece reuneşte oameni cu o vastă experientă profesională care reuşesc să integreze informaţiile oferite din perspective interdisciplinare, într-un tot unitar” a declarat prof. dr Dafin Mureşanu.

 

    Conferinţa este cu atât mai importantă cu cât are loc la numai două săptămâni de la un alt eveniment de marcă: a X-a ediţie a Congresului Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei si Neuroplasticităţii, desfăşurat la Atena, principalele teme discutate fiind ultimele descoperiri din domeniul domeniul bolilor cerebrale vasculare, traumatismelor craniocerebrale şi bolilor neurodegenerative.

 

bottom-articol
Ziua Mondială a Lupusului 2012: află cum poți lupta împotriva bolii care afectează femeile
 De Ziua Mondială a Lupusului, marcată pe 10 mai în întreaga
Trusted Brands: românii au cea mai mare încredere în Algocalmin
 
Ziua Mondiala a Diabetului Sfaturi utile pentru prevenirea simptomelor de greață din timpul chimioterapiei

Ce trebuie să știți despre alimente și despre obiceiurile alimentare pe care trebuie să le aveți în timpul administrării chimioterapiei pentru tratamentul unor forme de cancer
Academia de Hemofilie 2015 - Declarația de independență a copiilor cu hemofilie din Romania
Copiii cu hemofilie au învățat cum să-și auto-administreze intravenos factorul anti-hemofilic
Asociația Națională a Hemofilicilor din România lansează “Academia de Hemofilie”
“Academia de Hemofilie” reprezintă primul program comprehensiv de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a copiilor cu hemofilie din România și a părinților lor.
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
Cum te protejezi de infecția cu HIV?
Cum te protejezi de infecția cu HIV?

Criza de sufocare și astmul
Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile.
Comunicând despre astm
Nu este o rușine să ai astm și nici să folosești inhalatorul într-un loc public atunci când simți că nu poți să respiri.
Cu astmul în sarcină
Îți dorești un copil, dar te temi că sarcina ar putea să agraveze boala de care suferi?
Copilul cu astm
Nicio vârstă nu e scutită de astm. Există tineri afectați, vârstnici afectați și, din păcate, chiar mai mulți copiii afectați.
Ghidul pacientului cu cancer de prostata