Prima Pagina Sanatatea Copilului Sanatatea Adultului Sanatatea Varstnicului Lifestyle Dosar

În următorii cinci ani, hepatita C va dispărea de pe suprafața pământului

top-articol
09 Februarie 2015


 

Pe domnul Livius Kohlen românii au inceput să-l cunoască cel mai bine odată cu evenimentul inaugural „Health Innovation Agenda”, din data de 30.01.2015. A venit din bucuros din Germania să ne prezinte o normalitate la care toți pacieții români speră și au dreptul. Accesul la inovația în medicină și la noile terapii. 


 

Pe domnul Livius Kohlen românii au început să-l cunoască cel mai bine odată cu evenimentul inaugural Health Innovation Agenda, din data de 30.01.2015. A venit bucuros din Germania să ne prezinte o normalitate la care toți pacienții români speră și au dreptul. Accesul la inovația în medicină și la noile terapii.


Născut în România acum 47 de ani, Livius Kohlen s-a stabilit in Germania în anul 1991. În 2009 a fost diagnosticat cu hepatita C și a început tratamentul antiviral cu interferon și ribavirină. Nu a răspuns și după 25 de săptămâni a fost nevoit să-l întrerupă. „Nici nu are rost să vă înșir aici prin câte am trecut...”, ne povestește. În septembrie 2014 a primit noul tratament fără interferon, în valoare de 120.000 de euro, cost suportat de sistemul german de asigurare de sănătate. Lipsit de efecte secundare, acest tratament a durat 3 luni și a avut un mare succes. Astăzi, Livius Kohlen este un pacient vindecat de hepatita C.


Livius, aș dori să abordăm niște aspecte mai puțin cunoscute de către pacienții români, legate de ce înseamnă să fii pacient în Germania, de relația medic-pacient de acolo și alte câteva subiecte în această direcție.


Pentru început, pentru pacienții români care încă se lupta cu vechiul tratament cu interferon, v-aș ruga să ne povestiți mai multe despre aceasta neplăcută experiență, fiind bine-cunoscute efectele secundare ale acestuia.


 


 


 

 


 

 


 

 

 

bottom-articol
Nu exista articole similare.
Ziua Mondiala a Diabetului Sfaturi utile pentru prevenirea simptomelor de greață din timpul chimioterapiei

Ce trebuie să știți despre alimente și despre obiceiurile alimentare pe care trebuie să le aveți în timpul administrării chimioterapiei pentru tratamentul unor forme de cancer
Academia de Hemofilie 2015 - Declarația de independență a copiilor cu hemofilie din Romania
Copiii cu hemofilie au învățat cum să-și auto-administreze intravenos factorul anti-hemofilic
Asociația Națională a Hemofilicilor din România lansează “Academia de Hemofilie”
“Academia de Hemofilie” reprezintă primul program comprehensiv de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a copiilor cu hemofilie din România și a părinților lor.
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
HIV: cum se transmite și cum nu se transmite
Cum te protejezi de infecția cu HIV?
Cum te protejezi de infecția cu HIV?

Criza de sufocare și astmul
Astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile.
Comunicând despre astm
Nu este o rușine să ai astm și nici să folosești inhalatorul într-un loc public atunci când simți că nu poți să respiri.
Cu astmul în sarcină
Îți dorești un copil, dar te temi că sarcina ar putea să agraveze boala de care suferi?
Copilul cu astm
Nicio vârstă nu e scutită de astm. Există tineri afectați, vârstnici afectați și, din păcate, chiar mai mulți copiii afectați.
Ghidul pacientului cu cancer de prostata